Nieuw bestuur GCL-Nederland

De Gemeenschap Christelijk Leven (GCL) in Nederland heeft een nieuw bestuur. De afgelopen jaren waren er weliswaar een zestal groepen actief, in Amsterdam, Den Haag, Delft, Maarssen en Pijnacker, maar was er geen landelijk bestuur. Het nieuwe bestuur bestaat uit: Mariëlle Matthee (GCL Den Haag, voorzitter), Liene Denkers (GCL Amsterdam), Irma Duinmeijer (GCL Amsterdam), Gerwin Roffel (GCL Maarssen) en Ward Biemans SJ (Kerkelijk assistent; hij is ook lid van de stuurgroep van GCL in Vlaanderen als Kerkelijk assistent). Tevens zijn het afgelopen jaar twee nieuwe groepen gestart met een welkomstraject voor GCL in de parochie H. Johannes de Doper in Hoofddorp.
De Ignatiaanse lekenbeweging GCL bestaat al meer dan 450 jaar, aanvankelijk onder de naam Mariacongregaties. Na het Tweede Vaticaanse Concilie werd deze naam gewijzigd in Gemeenschap Christelijk Leven. Wereldwijd is GCL aanwezig in meer dan zestig landen. GCL-leden komen regelmatig (ca. een keer per maand) bijeen in een groep, om hun ervaringen te delen en elkaar te ondersteunen op hun levensweg. Zij proberen gezamenlijk om de dagelijkse bezigheden te verstaan vanuit het geloof en om in de geest van Jezus beslissingen te nemen en daarnaar te handelen. De Geestelijke Oefeningen van de heilige Ignatius van Loyola vormen de bron van hun spiritualiteit.
Wil je aansluiten bij een groep? Mail voor meer informatie: marielle.matthee@orange.fr.

Logo CLC

Hierboven: het internationale logo van GCL, met de Franse en de Engelse afkorting (CVX: Communauté de Vie Chrétienne, CLC: Christian Life Community).

Een gedachte over “Nieuw bestuur GCL-Nederland

  1. Goede start met GCL Nederland. En hopend op een intense versterkende samenwerking wens ik jullie de wind (Geest) in de zeilen om GCL een kans te geven aan spirituele zoekers in Nederland!

    Like

Plaats een reactie