Jezuïet benoemd als kerkelijk assistent voor Wereld-ExCo

French and English below

Met vreugde delen wij het nieuws van de benoeming van pater José de Pablo S.J. tot nieuwe vice-kerkelijk assistent van de Wereld-GCL. Welkom José!
Velen zullen zich José herinneren van zijn aanwezigheid bij de laatste Algemene Vergadering in Buenos Aires in 2018, waar hij met de
aanwezige afgevaardigden deel uitmaakte van het ESDAC team (Geestelijke Oefeningen voor een gemeenschappelijke apostolische onderscheiding), dat het gezamenlijke onderscheidingsproces aldaar heeft geleid.
José is 50 jaar oud. Hij is geboren in Spanje. Hij heeft een baccalaureaat in Filosofie en Literatuur behaald aan de Pauselijke Universiteit van Comillas en in Theologie aan het Miltown Institute in Dublin. Hij heeft een Master in Journalistiek. De afgelopen zeven jaar heeft hij in Brussel gewoond, als assistent (socius) van de voorzitter van de Conferentie van Europese Provinciaals. Eerder heeft José in Spanje gewerkt in het onderwijs en jongerenwerk. Hij spreekt vloeiend Spaans en Engels en in mindere mate Frans.

De dialoog en het onderscheidingsproces met pater Arturo Sosa S.J., in zijn hoedanigheid van Algemeen Overste van de Sociëteit van Jezus en als onze Kerkelijk Assistent voor de Wereld-GCL zijn zeer aangenaam en vruchtbaar geweest. We hebben met wijsheid, toewijding en verantwoordelijkheidsbesef een pad afgelegd dat ons aanmoedigt om te blijven groeien als een ignatiaanse apostolische lekenbeweging. Dit is reden voor dankbaarheid. Pater José zal zijn verantwoordelijkheid als vice-kerkelijk assistent van de Wereld-GCL beginnen vanaf 1 september 2020 en zal zijn nieuwe zending ontwikkelen terwijl hij woont en meewerkt in het heiligdom van de grot van Sint Ignatius in Manresa (Spanje).
We bidden mee voor het leven en de zending van José als lid van het Wereld ExCo-team. Wij bidden dat deze tijd van samen leren en samen optrekken ons zal aanmoedigen om verder te gaan met het nemen van stappen als een volwassen apostolisch lichaam dat de ontwikkeling van een vruchtbare relatie tussen de Sociëteit van Jezus en GCL wil blijven verkennen.

Moge Maria, Moeder van God en onze Moeder, ons begeleiden op onze reis.
Namens het Wereld ExCo-team,

Manuel Martínez Arteaga
Uitvoerend secretaris

Het Wereld ExCo-team met José de Pablo SJ als derde van rechts (achterste rij).

La lettre sur le nomination du nouveau vice-assistant ecclesiastique on se trouve ici: https://gclnederland.files.wordpress.com/2020/08/2020.08.28_lettre-nomination-du-nouv-eau-vice-assistant-ecclecc81siastique.pdf

The letter on the appointment of the new vice-ecclesiastical assistant you find here: https://gclnederland.files.wordpress.com/2020/08/2020.08.28_letter-of-appointment-of-new-vice-ecclesiastical-assistant-1.pdf

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s