Gebedsweek voor GCL Libanon, 11-18 oktober

Wij willen jullie uitnodigen voor een gebedsweek voor en met GCL Libanon (11- 18 oktober). Dit is naar aanleiding van de gebedsweek die door GCL Frankrijk al een week eerder start.

Verschillende GCL’ers hebben aangegeven iets te willen doen voor GCL Libanon naar aanleiding van de explosie begin augustus. Verschillende initiatieven zijn onderweg, waaronder deze gebedsweek. Vanwege jullie vraag, hebben wij (GCL Nederland) besloten om de gebedsweek van de Franse GCL groep ‘Cheminer Franco-Libanais’ te vertalen in het Nederlands en in het Engels. Dit kostte wat tijd en daarom willen we jullie het programma een week later aanbieden (11-18 oktober). Op deze manier verlengen we het gebed van GCL Frankrijk en kunnen zich meer mensen bij dit mooie initiatief aansluiten.

Als jullie interesse hebben, stuur dan een email naar: mariellematthee@gmail.com
en zet erbij in welke taal je het gebedsblad ontvangen wilt. We sturen jullie dan elke dag een gebedsblad. Ook willen we, als jullie geïnteresseerd zijn, op dinsdagavond 20 oktober na de gebedsweek om 19.30 uur een zoom meeting organiseren waarbij we in kleine groepen kunnen delen wat de week met ons gedaan heeft. In de mail kunnen jullie dus ook aangeven of jullie in deze avond geïnteresseerd zijn.

Lees hieronder een vertaling van de uitleg die de initiatiefnemers geven bij de gebedsweek.

“De groep GCL ‘Cheminer Franco-Libanais (met GCL leden uit verschillende landen: Frankrijk, Libanon, Egypte, Duitsland, Malta, België, Brazilië) organiseert een week voor wie wil om samen te bidden met onze Libanese en Egyptische vrienden na de pijnlijke gebeurtenissen in het land. We willen hen steunen en samen een spirituele ervaring beleven, ieder in de context van zijn of haar eigen land. Waarom deze week van gebed met een bijzondere intentie voor Libanon? Wij waren stomverbaasd over de gewelddadige explosie die in augustus in de haven van Beiroet plaatsvond en die deze stad en dit land in woede en troosteloosheid heeft gedompeld. Nog een gebeurtenis die de vele moeilijkheden waarmee Libanon te kampen heeft, nog heeft verergerd. De behoefte aan steun voor de materiële wederopbouw van Libanon is enorm. Al snel ontstond de noodzaak om ons weer in het geloof te vinden.  De week van het gebed is voor iedereen die met ons wil bidden.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s