Landelijke dag GCL-Nederland

Zaterdag 26 mei vond onder een stralende hemel de landelijke GCL-dag plaats op Kaageiland. 38 volwassenen en 11 kinderen hadden zich ingeschreven voor deze dag, die gehouden werd in ‘de stal op de Kaag’.

Stal op de Kaag2

We werden welkom geheten door emeritus-pastoor, nu stalmeester Kees van Lent.

Ontvangst

Voor de kinderen was er in de ochtend een ‘Godly Play’-programma. Aan de hand van het Bijbelverhaal over de zeven dagen van de schepping mochten de kinderen tekenen welke dag ze het mooist vonden. ‘De laatste dag, want toen konden we uitrusten’, zei er een. ‘De voorlaatste dag, want toen werd de mens gemaakt’, zei een andere jonge deelnemer.

De volwassenen luisterden in de ochtend naar Ann Sieuw, lid van het Euro-team van GCL. Zij vertelde over enkele migratieprojecten van GCL, die al jaren prioriteit zijn in Europees verband. Haar ervaringen maakten indruk, over de schrijnende situatie op Ragusa, Sicilië voor de Nigeriaanse vrouwen die ongewild in Europa in de prostitutie belanden. Het GCL-project ‘At the frontiers with asylum seekers’ beoogt hen enige afleiding en wat gebedservaringen te geven.

Migratie_ Ann Sieuw_1

Migratie_Ann Sieuw_2

Daarna was het tijd voor de lunch:

Lunch break

In de middag was er eerst ruimte voor persoonlijke gebedstijd en daarna uitwisseling in groepjes, over de voorbereiding van het GCL-Wereldcongres in Buenos Aires, Argentinië. Er waren drie Nederlandstalige groepjes en een Franstalige groep. De deelnemers reflecteerden over de de drie dimensies van GCL (spiritualiteit, gemeenschap en zending) en in de integratie daarvan in het dagelijks leven.

Logo WA 2018 nw

Voor de partners van GCL-leden was er tezelfdertijd een workshop over ‘YouTube en innerlijkheid’, verzorgd door pater Nikolaas Sintobin SJ.

De dag werd afgesloten met de eucharistieviering, de evaluatie en aansluitend de borrel.

Eucharistieviering

De dag was heel vruchtbaar, voor de onderlinge kennismaking, de verdieping over enkele internationale thema’s en het samen vieren en danken.

Het eerste gebedsblad bij de voorbereiding op het Wereldcongres in Buenos Aires vind je hier: Gebedsblad landelijke dag 26-5-18 def

 

Plaats een reactie